Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: "En parkeringsanmärkning är alltid onödig"

Insändarskribent svarar Ole Björklund som fick p-böter i Mölle.

Ole Björklund riktar sin irritation över att han fått ”P-böter i onödan" mot polisen. Han påstår också att "P-boten" är en bekräftelse på att landsfiskalen faktiskt finns.
Landsfiskaler var statliga tjänstemän som fungerade som polismästare, åklagare och utmätningsmän. De sysslade aldrig med parkeringsövervakning. Landsfiskalerna avskaffades 1965 och finns således inte.
Ole Björklund hoppas att hans pengar skall tillfalla polismyndigheten och användas till vidareutbildning. Tyvärr får jag göra Ole besviken. Parkeringsövervakning är en kommunal angelägenhet. Parkeringsvakter bekostas av kommunen. Eventuellt överskott hamnar i kommunkassan.
Ingen utbildning inom polismyndigheten kan leda till att polisen klarar av att bötfälla någon som går mot röd gubbe. För detta krävs en lagändring. Det finns ingen straffsanktion för att gå mot röd gubbe. Det är därför inget brott.
En parkeringsanmärkning är alltid onödig. Ole hade undvikit den om han följt gällande regler.

Länsman

Gå till toppen