Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marie Tydingers danska har blivit bättre sedan hon kom till Söderåsen

Till Klåveröds vandrarhem i Söderåsens nationalpark kommer paddlare, vandrare och cyklister från hela Sverige, men framför allt kommer de ifrån Danmark. Sedan ett år tillbaka är det Marie Tydinger som tar emot dem.

När Marie Tydinger tog över vandrarhemmet var hon redan bekant med området. Där har hon vandrat, sprungit, cyklat mountainbike och gått med hunden.Bild: Arvid Brandström
Det är söndag och den stora utcheckningsdagen. Efter lunch syns inte en människa på vandrarhemmet i Klåveröd, trots att det är i mitten av juli. Uteserveringen är tom och på parkeringen står bara en moped parkerad. Gården gör ett närmast öde intryck, om det inte vore för dammsugaren som surrar i receptionen. Men stunden är inte på något sätt representativ för Klåveröds vandrarhem som den gångna veckan har haft dagar då alla 35 bäddar varit uppbokade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen