Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: "Kvickbadet borde få tillfällig hastighetsbegränsning"

Insändarskribent reagerar på trafiksituationen vid Höganäs välbesökta badplats.

Insändarskribent föreslår att Höganäs kommun satsar på sådana här tillfälliga hastighetsbegränsningar vid Kvickbadet.Bild: Foto: Privat
Solen värmer både luft och hav. Folk flockas vid stränder för svalka, lek och bad. Vid populära Kvickbadet samlas flera tusen personer härliga sommardagar.
Kvickbadet tillgodoser önskemål hos både gammal, ung och inte minst för barnfamiljer. Dessutom finns det många och nära parkeringsmöjligheter. Nästan allt har Höganäs kommun ordnat mycket bra!
Varför inte också reglera trafiken under badsäsong med tillfällig hastighetsbegränsning? Soliga dagar korsar kanske flera tusen barn, unga och gamla den tungt trafikerade T-korsningen Storgatan/Strandgatan ner till badplatsen.
Visst är det bättre att reglera hastigheten under badsäsong innan en allvarlig olycka sker? I en annan kommun har man tillfälligt reglerat hastighet på gatan vid deras ”city-beach”.
Visst kan även Höganäs?

Göran

Gå till toppen