Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fick ej parkinsonmedicin av sambon – Åstorp Lex Sarah-anmäler

LSS-verksamheten i Åstorps kommun upptäckte inte att en kvinna som hade satts att vårda en anhörig medvetet inte gav denne någon kvällsmedicin under flera månader. Nu Lex Sarah-anmäler kommunen sig själva.

Sedan i april i år ska en brukare inom LSS i Åstorp ha blivit utan sin parkinsonmedicin på kvällstid som denne skulle ha haft klockan 21 varje kväll. Orsaken ska vara att brukarens sambo, som varit avlönad för att delvis vårda brukaren, medvetet ska ha undvikit att ge brukaren sin kvällsmedicin.
Det hela upptäcktes först i mitten på juli, när brukaren själv ska ha signalerat till annan LSS-personal än sambon att något inte stämmer och pekat på en låda. När personalen drog ut lådan hittades medicinpåsar för flera månader som skulle ha getts till brukaren på kvällstid.
Sambon ska trots att medicinen inte har getts till brukaren, ha signerat på en lista att så hade skett, varför annan personal inte upptäckte något. Sambon ska på förfrågan själv ha berättat att hon istället brukar lämna tillbaka medicinen till apoteket.
Händelserna har nu anmälts till Inspektionen för vård- och omsorg.
Gå till toppen