Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äldre svenska greps med heroin i bagaget

En svensk kvinna har frihetsberövats i Sydafrika sedan tullpersonal hittat heroin i hennes bagage, rapporterar Expressen.

En svensk kvinna anklagas för narkotikainnehav och smuggling och har frihetsberövats i Sydafrika. Arkivbild.Bild: Arnulfo Franco/AP/TT
Kvinnan är i 70-årsåldern och det svenska utrikesdepartementet bekräftar uppgifterna för TT.
– UD känner till att en svensk medborgare i 70-årsåldern har frihetsberövats i Sydafrika. Personen lämnas konsulärt stöd av ambassaden i Pretoria, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör vid UD:s presstjänst, till TT och fortsätter:
– Enligt uppgift från sydafrikanska myndigheter är personen misstänkt för narkotikabrott.
TT: Har ni haft kontakt med personen?
– Jag kan inte gå in mer specifikt på hur kontakten har sett ut. Den här personen lämnas konsulärt stöd.
Kvinnan ska enligt den sydafrikanska nyhetssajten News 24 vara rullstolsburen och var på väg till ett centralamerikanskt land när tullpersonal valde att gå igenom hennes handbagage. Där hittades en ”pudrig substans” som visade sig vara heroin till ett värde av 350 000 svenska kronor.
Kvinnan anklagas nu för narkotikainnehav och försök till smuggling. Rättegången mot henne ska hållas i september i Pretoria i Sydafrika.
Gå till toppen