Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Autoviva öppnar bilhall i Åstorp

Efter tre år i Helsingborg har kostymen blivit för trång. Nu flyttar bilsalongen Autoviva till Parallellvägen utmed E4.

Den nya bilsalongen kommer att byggas på den tomma tomten mellan Dogman och Cabinex.Bild: Skärmdump Google maps
Inom kort kommer Åstorp att bli en bilsalong rikare. Bilföretaget Autoviva lämnar sina gamla lokaler på Väla södra i Helsingborg och öppnar nytt på Parallellvägen i Åstorp.
– Vi expanderar och behöver mer utrymme. Som det är nu har vi inte plats att sätta ut fler bilar och i Åstorp har vi fått en bra plats, alldeles intill E4, säger en av Autovivas ägare Marcus Frencel.
Företaget säljer olika märken av personbilar av nyare årsmodeller.
– Det är blandat sport och familjebilar. Med våra transportbilar arbetar vi också mot företag, vi försöker nå en så stor kundkrets som möjligt, säger Marcus Frencel.
Detalj från ritning. Överst ses vy från motorvägen.Bild: Byggnadsnämnden, Åstorps kommun
Det mesta är klart för flytten. Bara själva huset man ska hålla till i återstår att bygga.
– Men det går rätt snabbt. Vi har räknar med en byggtid på ungefär sex veckor. Nu väntar vi på de sista ritningarna som ska lämnas in till Åstorps kommun innan vi får startbesked, troligen i augusti, säger han.
Företaget har redan köpt en cirka 6 000 kvadratmeter stor tomt, belägen mellan Dogman och badrumsinredningsfirman Cabinex. Av den ytan kommer ungefär hälften att användas för byggnaden samt som uppställningsplats för fordon.
– Själva hallen blir på runt 750 kvadratmeter. Förutom utställningsplats för personbilar kommer den också att rymma en verkstad och en biltvätt, säger Marcus Frencel.
Gå till toppen