Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS hoppas på det unga MFF-löftet

BoIS har inga sensationella värvningar på gång, men den gamle landslagsmannens son är fortfarande aktuell.

Melker Nilsson har känt på A-lagsspel i Malmö FF, men nu kan han hamna i Landskrona.Bild: AVDO BILKANOVIC
19-årige mittfältaren Melker Nilsson är på väg bort från Malmö FF och efter en veckas provträning i Landskrona kan det bli aktuellt med en övergång.
– Melker gjorde ett väldigt bra intryck, både som spelare och som person, så vi ser gärna att han kommer till oss. Men vi vet samtidigt att det finns fler klubbar som är intresserade, säger BoIS-tränaren Billy Magnusson.
Melker Nilsson, född den 26 april 2000, är son till den gamle landslagsmannen och ex-proffset Joakim Nilsson och Melker började sin fotbollskarriär hemma i Glumslöv. De senaste säsongerna har han i första hand tillbringat i MFF:s U19-lag, men det har också blivit en del inhopp i seniorsammanhang. I lördags spelade Melker Nilsson andra halvlek, som central mittfältare, när BoIS förlorade med 0–3 i en träningsmatch mot AB Köpenhamn.
– Melker passar bra in hos oss, han är en kille från trakten och han är en spelare för framtiden. Nu testar han också andra alternativ, så vi får se vad han väljer.
Billy Magnusson vet att ekonomin inte tillåter några större värvningar och han beskriver själv sommarens transferfönster som "extremt tråkigt", i alla fall när det gäller Landskrona BoIS.
– Vi kommer inte att kunna presentera någon silly-bomb. Men det är exakt så här vi vill jobba, nu bygger vi vidare på det vi började med i våras och vi vill inte ha några kortsiktiga lösningar.
Noterbart från helgens träningsmatch är annars också att nye målvakten Carl Lindell, som värvats från Hittarp och ersätter Kevin Alin, gjorde BoIS-debut, när han spelade andra halvlek, och att Alexander Tkacz äntligen kunde göra comeback efter sin svåra skada. Tkacz hoppade in de sista 25 minuterna och ingår förhoppningsvis i truppen när serien nystartar med lördagens bortamatch mot Utsikten.
Gå till toppen