Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Häststallen i Laröd förfaller – ny intressent vill bygga äldreboende

Det råder stor osäkerhet kring vad som ska hända med de tidigare häststallen i Laröd. Ridgymnasiet är ute ur bilden och nu vill en ny ägare till ett av stallen bygga äldreboende. Samtidigt finns förhoppningar om att det åter ska finnas hästar på området.

Från vänster syns Stall Anton, Stall Boson och L-formade ladan Trillan. Här planerades ridgymnasium. Men nu är de två förstnämnda stallen åter i kommunal ägo och framtiden är oklar. Nya ägaren till Trillan vill bygga ett äldreboende.Bild: Tom Wall
Länge var Laröd landets verkliga hästmecka. I början av 1990-talet fanns det 100 hästar i byn och Laröd ansågs vara hästtätast i landet. Stallen öster om Larödsvägen var naturliga samlingsplatser för ungdomarna och överallt syntes ryttare till häst längs med gator och ridstigar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen