Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Meghan sätter Greta Thunberg på Vogue-omslag

Greta Thunberg är en av 15 kvinnor att pryda septemberomslaget av modemagasinet Vogue. Arkivbild.Bild: Jean-Francois Badias/AP/TT
Meghan, hertiginnan av Sussex, har bjudits in som gästredaktör för septembernumret av det brittiska modemagasinet Vogue, meddelar tidningen.
På omslaget till septembernumret, som går under namnet ”Forces for change”, eller ”Krafter för förändring” har Meghan valt att lyfta fram 15 inflytelserika kvinnor, däribland svenska klimataktivisten Greta Thunberg, som nu blir en av de yngsta någonsin att pryda Vogues omslag, enligt Vogue.
Andra som syns på omslaget är Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern, skådespelaren Salma Hayek Pinault och brittisk-somaliska boxaren Ramla Ali.
Fotografen Peter Lindbergh, som i huvudsak tog bilderna till septemberomslaget i London och i New York, fick ta sig till Stockholm för att fotografera skolstrejkande Greta Thunberg, som enligt Vogue inte ville tumma på principen att inte flyga.
Vogue-omslaget blir inte det första av internationell kaliber att prydas av Greta Thunberg i år. I maj syntes 16-åringen på omslaget av Time Magazine.
Gå till toppen