Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minst 20 döda i helgens Kabuldåd

Säkerhetspersonal i närheten av området i Kabul där omkring 20 personer dödades i en explosion på söndagen.Bild: Rahmat Gul/AP/TT
Antalet döda efter söndagens bombdåd i Afghanistans huvudstad Kabul stiger. Minst 20 personer dödades och 50 skadades i attentatet, som riktade sig mot vicepresidentkandidaten Amrullah Salehs kontor, enligt myndigheterna.
Saleh, som är medkandidat till den afghanske presidenten Ashraf Ghani i höstens val, skadades lindrigt i attacken. Enligt inrikesdepartementet sköts fyra misstänkta gärningspersoner i samband med händelsen. Amrullah Saleh är en av huvudmotståndarna till talibanrörelsen och andra islamistiska grupper i Afghanistan.
Samma dag som bombdådet inträffade sjösatte Ghani, Saleh och andra afghanska politiker sina presidentvalskampanjer inför valet den 28 september.
Gå till toppen