Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sprängning, skjutning och misstänkt bomb i Landskrona i natt

Under måndagskvällen sköts en person i benet i Landskrona. Vid midnatt upptäcktes en misstänkt bomb på Föreningsgatan. Vid klockan fyra på morgonen kastades ett explosivt föremål in i en lägenhet i centrala staden.

Polisen genomförde en kontrollerad sprängning av det farliga föremålet.Bild: André Tajti
Polisens bombgrupp har haft fullt upp i Landskrona under natten mot tisdagen. Första larmet kom vid midnatt om att ett misstänkt farligt föremål hittats på Föreningsgatan. Bombgruppen larmades till platsen som spärrades av.
Enligt tidningens fotograf på plats var avspärrningarna stora och sandsäckar drogs fram. Senare kunde polisen bekräfta att föremålet var farligt.
Exakt vad det rör sig om har inte gått att få uppgift om än. Avspärrningen hävdes strax före klockan sex på tisdagsmorgonen.
Ett större område har spärrats av.Bild: Patrick Persson
Tidigare under kvällen sköts en person i benet i Landskrona.
Har händelserna något samband?
– Vi jobbar brett, men det kan ju mycket väl vara på det sättet att det har ett samband, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.
Vid 04:15 kom nästa larm: Någon har kastat in ett explosivt föremål i en lägenhet i centrala Landskrona.
– Ingen var hemma och ingen är skadad, säger Andreas Hulting.
Händelsen rubriceras som försök till mord.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen