Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvar på sjukhus efter skjutning i Karlstad

En person skottskadades i centrala Karlstad under natten. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Den man som skottskadades i Karlstad i natt vårdas fortfarande på sjukhus, uppger polisen. Det var sent i natt som polis larmades till Kronoparken, ett bostadsområde nära Karlstads universitet. Enligt lokala medier ett bostadsområde där många studenter bor.
– Vi larmas till platsen klockan 01.17 och där hittar vi en person som är skjuten, sade Torbjörn Roos vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, till TT.
Tillståndet för den skottskadade mannen bedömdes i natt som allvarligt, men stabilt och vid 14.30-tiden vårdades mannen fortfarande på sjukhus.
Dörrknackningar och förhör med vittnen har genomförts, samt en teknisk undersökning, både i och utanför bostaden. I övrigt har polisen varit förtegen om detaljer.
– Det är klart ett komplicerat ärende. I vissa fall finns vittnen som känner gärningsmannen, men här har vi en gärningsman som har avvikit, säger Mats Öhman presstalesperson polisen region Bergslagen till TT.
Ärendet rubriceras som försök till mord. Ingen misstänkt gärningsman har frihetsberövats.
Gå till toppen