Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spelarna fick Rögle att välja grön hemmatröja

Ted Brithén får fortsätta i grönt hemma.Bild: MATHILDA AHLBERG
Vit eller grön hemmatröja – frågan har delat Rögle sedan SHL nyligen släppte på kravet med mörka hemmatröjor. Nu har spelarna fällt avgörandet.
– Vi har frågat runt, internt och externt. Svaren har skiftat: Grönt, vitt, grönt, vitt. Det är en riktig vattendelare, och oavsett vad vi beslutar så är det några som tycker annorlunda. Vi valde att till sist ställa frågan till omklädningsrummet för att höra vad spelarna tyckte och deras önskan har vägt tungt. De vill fortsätta spela i den gröna tröjan hemma, säger Rögles avgående vd Marcus Thuresson till klubbens webbplats.
HD-sporten skrev om SHL:s kursändring den 10 maj och Marcus Thuresson pratade då om att klubben stod inför "en diplomatisk utmaning". Vi gjorde också en omröstning bland fansen och där fick vit hemmatröja 69 procent av de 2 281 rösterna.
Samma dag hakade Rögleprofilen Ted Brithén på vår omröstning på Twitter och tog tydlig ställning för grön hemmatröja. Nu får han som han vill.
På Rögles webbplats berättar också Mattias Sjögren varför han föredrar grön hemmatröja.
– Den gröna tröjan är snygg och inger dessutom ett mäktigare intryck än en ljus tröja. Alldeles för många motståndare får dessutom annars spela i sin hemmadress i Catena Arena och det vill vi inte se, säger Röglecentern Mattias Sjögren.
Enligt Marcus Thuresson gäller beslutet med grön matchtröja den kommande säsongen.
Gå till toppen