Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eskils lånar från Falkenberg: "Jag har förändrats"

Åtta tävlingsmatcher med Falkenbergs A-lag på 2,5 år. Nu lånas Passi Prudence ut till Eskilsminne.
– Det är inte den gamle Passi man ser i dag, säger den förre Högaborgstalangen.

Passi Prudence i en superettanmatch mellan Falkenberg och Degerfors för knappt ett år sedan.Bild: KRISTER ANDERSSON
Eskilsminne är nästjumbo inför omstarten i division 1 och sonderar terrängen efter nyförvärv. Forwarden Noah Christoffersson har blivit inlånad från Trelleborgs FF och nu är ytterligare ett lån klart. Innermittfältaren Passi Prudence ansluter från allsvenska Falkenberg.
– Jag behöver speltid och det är jäkligt skönt att flytta tillbaka till Helsingborg, säger han.
19-åringen, som fyller 20 år om ett par veckor, har haft Harlyckan som hemvist förr. Då gjorde han succé som nyuppflyttad forward i Högaborgs division 2-lag och inför säsongen 2017 blev han handplockad av Falkenberg i konkurrens med bland andra Elfsborg, Kalmar och Landskrona BoIS.
Läs också Avslöjar: HIF:s Noel Mbo på väg till Eskilsminne
Men i Falkenberg har det bara blivit åtta tävlingsmatcher för A-laget. I höstas hann han med ett framträdande för division 1-laget Tvååker, tränat av nuvarande Eskilstränaren Mattias Lindström, och i år har han suttit på den allsvenska bänken vid två tillfällen.
Om några månader går hans kontrakt med både Falkenberg och Eskilsminne ut.
– Jag kommer hit och ska göra mitt bästa. De [Eskilsminne] har det lite tufft nu också. Jag kommer hit för att spela och sen får vi se allt det där med kontrakt när det närmar sig, säger han.
På vilket sätt är du annorlunda jämfört med senast du hade Harlyckan som hemmaplan?
– Jag har förändrats mycket som spelare, det är inte den gamle Passi man ser i dag. Även om det inte har blivit mycket speltid i A-laget har jag utvecklats både som människa och spelare. Tidigare var jag forward eller tia, nu är jag innermittfältare. Det är hårt jobb och både defensiven och offensiven är med.
Läs också Eskilsminne lånar forward från Trelleborg
Tidigare under tisdagen kunde HD avslöja att Eskilsminne även är på jakt efter HIF-forwarden Noel Mbo, som tränade med laget under tisdagskvällen.
Gå till toppen