Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborg välkomnar sommarens andra kryssningsfartyg

Oceania Cruises M/S Nautica kommer till Helsingborg och Skåneterminalen i morgon, torsdag, klockan nio. Samma kväll, vid 19-tiden går hon sedan norrut i Sundet.

M/S NauticaBild: Oceania Cruises
Eftersom detta är fartygets första besök i Helsingborg, ett så kallat ”Maiden call”, utväxlas plaketter mellan staden och fartyget.
Oceania Cruises grundades 2002 och har sitt huvudkontor i Miami.
Man har sex fartyg, fyra av dessa kommer från rederiet Renaissance Cruises som gick i konkurs efter terrorattacken mot USA 11 september 2001.
Gästerna väljer själva var, på vilken tid och med vem man äter middag. Ombord finns inga formella krav på någon särskild middagsklädsel. De flesta passagerarna klär gärna upp sig, men smoking, mörk kostym eller galaklädsel förekommer sällan.
Gästerna är ofta resvana och intresserade av att besöka de något mer udda hamnarna i världen.
Merparten av passagerarna ombord är amerikaner, men rederiet har även många återkommande europeiska gäster.
Oceania Cruises erbjuder allt från sju dagars kryssningar till sex månaders jorden runt-kryssningar.
Den aktuella 13-dagar långa kryssningen,” Nordic Knights”, startade i Köpenhamn den 23 juli och avslutas i Southampton (London) den 4 augusti. På resan besöks Stockholm, Helsingfors, S:t Petersburg (tre dagar), Tallinn, Helsingborg och Skagen innan man avslutar i Southampton.
Katalogpriserna på denna kryssning låg mellan 3 196 och 12 829 euro per person.
Det finns maximalt plats för 824 passagerare, normalbeläggningen är 684 gäster i 342 hytter, 70 procent av dessa har balkong.
Besättningen uppgår till 401 personer. Fartyget är på 30 277 brutto och är 181 meter långt 25,5 meter brett och har ett djupgående på 6 meter. Kryssningsfarten är 18 knop.
M/S Nautica konstruerades som R Five. Hon var det femte fartyget i en serie om åtta identiska kryssningsfartyg som byggdes mellan 1998 och 2001 av franska Chantiers de l'Atlantique i Saint-Nazaire, åt Renaissance Cruises.
Den 1 februari 2000 startade R Five sin jungfrukryssning i Medelhavet. Renaissance Cruises gick i konkurs den 25 september 2001. Tillsammans med sex systerfartyg lades R Five upp på Gibraltar.
I juni 2002 chartrades R Five av spanska Pullmantur Cruises, under namnet Blue Moon, för kryssningar mot den spanska marknaden.
I november 2005 tog Oceanien Cruises över fartyget och namnet blev M/S Nautica.
Gå till toppen