Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lägenhetsbrand i Svalöv – hela huset fick evakueras

Klockan halv nio larmades SOS om en brand på andra våningen i ett flerfamiljshus i Svalöv. Elden släcktes under förmiddagen efter att den först spridit sig vidare till ytterligare en lägenhet och sedan upp på vinden.

Enligt räddningstjänsten beräknas släckningsarbetet ta fem timmar och vara klart under eftermiddagen.Bild: Mikael Brandt
Under morgonen larmade flera personer om rökutveckling i lägenhetshuset som ligger i centrala Svalöv. Flera brandbilar kallades till platsen och jobbade under hela förmiddagen med att släcka branden. Samtliga boende i huset fick evakueras.
Strax efter nio släcktes branden i lägenheten men elden hade då spridit sig till en intilliggande lägenhet och upp på vinden. I en av lägenheterna befann sig två barn. Elden släcktes under förmiddagen men räddningstjänsten stannade kvar och bröt upp takpannor för att se om det fortfarande glöder inuti tak och väggar.
Ingen person kom till skada i branden.
Bild: Mikael Brandt
Gå till toppen