Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många artister till liten trädgårdsfest

Musik, konst och trädgårdshäng. Det mesta finns serverat när Bengt Backlund bjuder in allmänheten till sin trädgård i Torrlösa.

Bengt Backlund kommer att ställa ut några av sina egna verk i samband med Torrlösa happening.Bild: Matilda Ermeland
På lördag, den 3 augusti, anordnas Torrlösa happening för 18:e gången.
– Det kommer att bli riktigt bra i år. Jag har fått hit ett tiotal musikaliska akter. Det är allt från musiker till dansare och performanceartister, berättar Bengt Backlund.
Det kommer även hållas öppen scen för alla som blir sugna på att jamma, ensamma eller med nya bekantskaper.
– Det brukar alltid bildas nya konstellationer, vilket leder till en go stämning, säger Bengt Backlund.
I nuläget har också tolv konstnärer anmält intresse om att få ställa ut sina verk i trädgården.
Hur får man så många artister och konstnärer att ställa upp gratis på en trädgårdsfest i lilla Torrlösa?
– Det gäller att ha kontakter. Jag tror att det hjälper att publiken är intresserad av musiken på ett annat sätt här än under till exempel en pubspelning. Det är många som uppskattar kontrasterna. Här kan vi ha ett punkband på scenen samtidigt som barnen badar i poolen, det är ganska häftigt, säger Bengt Backlund.
Shakespear's corner är ett stående inslag i Bengt Backlunds trädgård. Här kan artisterna och besökarna släppa fram sin inre Shakespeare. Eller bara sitta ner och njuta av allt som händer runt omkring.Bild: Matilda Ermeland
Vilka är det som kommer hit för att lyssna?
– De flesta kommer faktiskt från Malmö och Lund. Jag hoppas på att kunna locka hit fler Svalövsbor, men det är alltid svårt. Varför vet jag inte, säger Bengt Backlund.
Och även om väderleksrapporten hintar om regn i veckan så är Bengt Backlund säker på att lördagens festligheter blir lika bra som alltid.
– Jag har kontrakt på fint väder, så jag är inte det minsta orolig. Och skulle det bli regn så löser vi det, säger han.
Gå till toppen