Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bilförsäljningen ökade i juli

I juli nyregistrerades nära 24|000 personbilar, en ökning med 89 procent jämfört med juli i fjol. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Försäljningen av nya bilar ökade kraftigt i juli. Personbilsregistreringarna ökade med 89 procent och lätta lastbilar ökade med 219 procent jämfört med motsvarande månad föregående år. Totalt registrerades 23 657 nya personbilar och 2 421 lätta lastbilar under juli.
”Uppgången beror på att det var låga registreringar i juli i fjol som en följdeffekt av de rekordhöga registreringarna i juni inför införandet av det nya fordonsskattesystemet Bonus-malus”, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden, i en kommentar.
Prognosen för helåret ligger kvar. Bil Sweden räknar med 335 000 sålda personbilar och 50 000 lätta lastbilar i år.
Var tionde bil som såldes i juli var laddbar, det vill säga en elbil eller laddhybrid.
”Det är framför allt rena elbilar som växer med en fördubbling, 107 procent, jämfört med juli föregående år”, säger Mattias Bergman.
Gå till toppen