Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÖVK tappar passare men tar in egen produkt

Ludvig von Sydow går till konkurrent, men samtidigt tar ÖVK in en egen produkt.

Ludvig von Sydow lämnar Örkelljunga för spel i elitseriekonkurrenten Falkenberg.Bild: AVDO BILKANOVIC
Örkelljunga har skrivit kontrakt med en egen produkt och 20-årige centern Andreas Elfblad passar perfekt in i det lagbygge ÖVK håller på med just nu.
– Andreas är ung och han har en bra utvecklingspotential. Dessutom är det en lokal kille, som bor på orten och som fostrats i klubben. Det var ganska länge sedan ÖVK fick in en sådan spelare i elittruppen, säger nye sportchefen Jörgen Larsson.
Med Andreas Elfblad, som spelade i Engelholm förra säsongen, har Örkelljunga klart med sex spelare. Filip Nilsson och Hampus Brink har skrivit nya kontrakt, Alfred Brink och Joel Andersson är nyförvärv från volleybollgymnasiet och Philip Åkerfeldt har ett gällande avtal.
– Philip har dock problem med en skada, så han är ändå ett frågetecken. Nu väntar vi på svar från en röntgen, sedan får vi se hur mycket han kan satsa, kommenterar Jörgen Larsson.
Vi har tidigare berättat att veteranerna Peter Lundgren och Lennie Hansson bestämt sig för att lägga ner sina karriärer och ÖVK tappar dessutom passaren Ludvig von Sydow, som skrivit på för Falkenberg. Jörgen Larsson säger ändå att den nye tränaren Tomasz Kamuda ska få en bredare trupp att jobba med, än den klubben hade ifjol.
– Det ser faktiskt inte så pjåkigt ut. Vi är inne i en rejäl generationsväxling, men när det gäller bredden ser det ljusare ut än på länge. Vi är nära med ytterligare några spelare.
ÖVK-ledningen hoppas förstås fortfarande på att Tomas Vilimas och Jakob Wijk Tegenrot ska fortsätta och när det gäller rutin finns också förre landslagsmannen Tobias Persson återigen med i bilden. Dessutom vill Jörgen Larsson gärna ha in fler talanger från RIG och där är Eric Löwendahl, från Malmö men även registrerad för EVS, det hetaste namnet.
– Ingenting är klart, men vi snackar med Eric och jag hoppas att vi ska kunna lösa det.
Gå till toppen