Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Vetenskap

Nya planetgrannar upptäckta

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasas satellit Tess har upptäckt tre nya planeter, meddelar myndigheten. De ligger ungefär 73 ljusår från jorden, vilket astronomiskt sett är nära.
Läs också Nya planetgrannar upptäckta
Världen

Japan stryker Sydkorea från vita listan

Japan gör allvar av sitt hot och tar bort Sydkorea från den så kallade vita listan över länder med få handelsrestriktioner, enligt ett beslut av regeringen. Det är första gången ett land stryks från listan.
Läs också Japan stryker Sydkorea från vita listan

Jakt på trippelmördare skalas ned

Jakten på de två tonåringar – som misstänks ha mördat ett turistpar och dödat en annan man innan de flytt ut i vildmarken – skalas ned. ”Vi har gjort allt vi kan för att hitta de misstänkta”, säger Jane MacLatchy vid Kanadas ridande polis, i ett uttalande.
Läs också Jakt på trippelmördare skalas ned

Saudiarabien ger kvinnor mer frihet

Ultrakonservativa Saudiarabien släpper något på de hårda restriktionerna som gäller för kvinnor i landet. Bland annat ska vuxna kvinnor få ansöka om pass och resa utan tillstånd av en förmyndare.
Läs också Saudiarabien ger kvinnor mer frihet
Sport

Zlatan bötfälls för filmning

Zlatan Ibrahimovic bötfälls av den amerikanska fotbollsligan MLS, efter en filmning i matchen mellan svenskens Los Angeles Galaxy och Portland Timbers 27 juli, rapporterar mlssoccer.com. Bötesbeloppet avslöjas inte.
Gå till toppen