Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Asps kalla straff fixade BoIS-poäng

BoIS kom tillbaka efter pausen och tog en stark poäng på bortaplan.

Jonathan Asp, säker poängräddare i Landskrona.Bild: Emil Langvad
Division 1 södra
Utsikten–Landskrona 1–1
Jonathan Asp blev matchvinnare när Landskrona slog Tvååker med 2–1 i våravslutningen och i lördagens omstart mot Utsikten var det han som räddade en BoIS-poäng, efter en kylig straff i den andra halvleken.
BoIS hade en del frågetecken i truppen inför den här matchen och nu tvingades Jacob Ondrejka stå över spel. Jämfört med sista vårmatchen var Robin Hofsö tillbaka i anfallet, men det var Utsikten som tog tag i taktpinnen.
Hemmalaget dominerade den första halvleken ganska klart, även om det skulle dröja nästan 45 minuter innan Landskronas nolla sprack. Det hade precis varit ett långt avbrott i spelet; när Måns Ekvall behandlades för en skada, och direkt därpå kontrade nye anfallaren Linus Tornblad, som värvats från Norrby, in 1–0. Innan paus var han sedan ytterst nära ett par gånger till, men BoIS hade i alla fall bara ett måls underläge efter första 45. Så långt hade BoIS haft ett vasst distansskott från Viktor Wihlstrand och ett hyfsat läge, men i svår vinkel, för Dennis Olofsson.
I andra halvlek hade gästerna medvind och då blev det också betydligt jämnare. Kvitteringen kom i den 65:e minuten, när Lius Olsson tackats i straffområdet, domaren pekat på straffpunkten och Jonathan Asp starkt prickskjutit 1–1 nere vid Axel Wibråns högra stolpe.
Sedan hade båda lagen en del lägen att avgöra och bland annat var Philip Andersson, mittbacken, farligt framme precis i slutsekunderna. Men 1–1 stod sig tiden ut och därmed lär Landskrona – under hela matchen ivrigt påhejade av en rejäl klack på Ruddalen – få väldigt svårt att blanda sig i den översta toppstriden i division 1.
Gå till toppen