Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bildäck och trasig cykel var några av fynden under Vattendagens skräpplockning

På Vattendagen i Ängelholm samlades några av stadens idrottsföreningar för att rensa upp på stranden och längs Rönne å. Bland annat hittades en trasig cykel, ett bildäck och ett par kalsonger.

Oscar Victor Mendes, Jonathan Gustafsson, Lowe Hiljeborn och Amelia Victor Mendes simmar alla i Ängelholms simsällskap och gav sig under Vattendagen ut på skräpjakt.Bild: Jonatan Westerlind
På stranden nedanför Råbocka ligger det fullt av soltörstande badare. De allra flesta njuter av värmen, eller kanske svalkar sig med en glass. Men, på stranden finns det också ett gäng som sticker ut. De har gula t-shirts på sig och bär på svarta sopsäckar.
– Vi har samlat på oss ganska mycket grejer, så det har gått bra, säger Oscar Victor Mendes.
De var på plats på stranden i samband med Vattendagen i Ängelholm som ägde rum under lördagen. Under dagen kunde ängelholmarna bland annat prova på stand up-paddel i Rönne å, dykning i Vattnets hus bassäng samt provsmaka Tina ”Mat-Tina” Nordströms mat som hon tillagade utanför Vattnets hus.
Tina Nordström fanns på plats och tillagade mat på delikatesser ur havet.Bild: Jonatan Westerlind
En av Vattendagens huvudaktiviteter var skräpplockning, som gjordes av volleybollklubben Engelholms volley, Vejby IF och Ängelholms simsällskap.
– Vi har gått från Klitterhus till Råbocka. Jag trodde det skulle vara betydligt mycket mer skräp än vad det var, särskilt vid Klitterhus, säger Martin Gustafsson, vars son Jonathan Gustafsson simmar i klubben och är med och städar upp på stranden.
De var ute i ungefär en timme, och kom tillbaka med flera säckar fyllda av skräp. Bland annat hittade de ett par kalsonger och ett par skor.
Sara Hagström är projektledare för skräpplockningen. ”Det har varit en fantastisk dag, alla har varit glada”, säger hon.Bild: Jonatan Westerlind
Sara Hagström är projektledare för skräpplockningen. Hon säger att även om det inte alltid upplevs som skräpigt i staden är det ändå viktigt att man ibland samlas för att plocka upp det som inte hör hemma på marken eller i naturen.
– Jag tror det är jätteviktigt med sånt här. Vi har samlat ihop en hel del skräp här. Dessutom får man komma ut och göra något tillsammans. Vi har fått många glada tillrop, säger hon.
När dagen summerades kördes allt skräp iväg med en lastbil. Ett helt flak var fyllt, och bland annat hade skräpplockarna hittat en trasig cykel och ett bildäck.
– Fimpar verkar ha varit det vanligaste som hittats. Vi får ta ett snack med Ängelholms rökare, säger Sara Hagström.
Gå till toppen