Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS-backen: "Jag har mognat"

Patrick Nwadike har bara spelat 26 seriematcher på A-lagsnivå, men scoutas redan av Djurgården.
– Jag har insett att det finns en chans och att fotbollen är en bra väg att ta, säger BoIS-backen.

Patrick Nwadike, till höger, i division 1-derbyt mot Eskilsminne.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Patrick Nwadike var ett oskrivet kort när han blev klar för Landskrona BoIS i vintras. Ett halvår senare är den 20-årige mittbacken något av en publikfavorit trots att han bara har spelat fem division 1-matcher.
– Det känns så klart bra att jag har fått så mycket speltid på senare tid. Det är bara att ta för sig när man får chansen. Billy [Magnusson] och Max [Mölder] har alltid trott på mig, säger han.
För två år sedan lämnade Patrick Nwadike Landskrona BoIS U19-lag för Wormo i division 3. Första säsongen spelade han bara en match på grund av en knäskada, i fjol gjorde han 15 framträdanden.
När han efter provträning återvände till BoIS i vintras pratade tränaren Billy Magnusson om en människa som insett allvaret. Patrick Nwadike berättar att han fick nya insikter när han spelade kontinuerligt förra året.
– Jag har mognat, är mer fokuserad och tar fotbollen och allt annat på större allvar nu. Jag har insett att det finns en chans och att fotbollen är en bra väg att ta, säger han.
I våras spelade Patrick Nwadike inledningsvis med Prespa Birlik, jumbo i division 2. När skador och avstängningar hopade sig i BoIS kallades han tillbaka – och har varit bland planens bästa spelare i de matcher han spelat.
Det har gjort att större klubbar har fått upp ögonen för honom. FotbollDirekt har rapporterat om att guldjagande Djurgården scoutar honom, och fler klubbar finns med i bilden.
– Det har jag ingen aning om, min agent [Nima Modyr] har koll på det. Jag har inga kommentarer, säger Patrick Nwadike.
Vad har du för framtidsplan?
– Just nu vill jag bara spela och prestera bra, sen får man se vad som händer.
Patrick Nwadikes kontrakt med BoIS går ut hösten 2020.
Gå till toppen