Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Insändare: Alla kan segla och spela golf

Handikapporganisationer i Höganäs vill lyfta fram de goda exemplen.

Det privata omsorgsbolaget Humanas utnämning av Höganäs som Skåneetta i tillgänglighet visade sig vid närmare granskning vara en överdrift.
Hittills under sommaren har många hört av sig till oss och påtalat stora brister i tillgängligheten till flera näringsställen och fastigheter i vår kommun.
Därför blir vi särskilt glada när vi kan lyfta fram positiva exempel på initiativ som underlättar tillvaron för funktionsnedsatta.
Lerbergets segelsällskaps sommarkurs med särskilt stöd till funktionsnedsatta ungdomar är ett sådant. Höganäs Golfklubbs ”Prova-på-golf” för personer med funktionsnedsättning, som fortsätter de två sista augustiveckorna, ett annat.
Tillgänglighet för alla oavsett funktionshinder är något som måste stå högst på dagordningen i alla samhällsverksamheter. Föredömen som de här beskrivna är därför värda all uppmuntran och allt stöd.

Bengt Silfverstrand DHR Höganäsavd.

Leif Andersson RTP

Alf Wallin Strokeföreningen Öresund

Gå till toppen