Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Offentlig toalett på gång vid busstorget i Höganäs

En offentlig toalett vid busstorget har länge varit efterfrågad, speciellt av handikapporganisationerna. Till glädje för alla behövande kan den nu vara på gång.
– Man ska inte behöva springa runt i buskarna, säger Ulf Molin.

Det kommer att byggas en offentlig handikappanpassad toalett på busstorget i Höganäs.Bild: Anders Malmberg
Ett bygglov har sökts för att uppföra en offentlig handikappanpassad toalett vid busstorget. Under flera år har frågan varit uppe i det kommunala funktionshinderrådet, KFR.
– Jag hoppas den ska komma så fort som möjligt, den har varit efterfrågad länge. Det är högsta prioritet, säger Ulf Molin, kommunalråd och ordförande i KFR.
Även DHR:s ordförande i Höganäs, Bengt Silfverstrand, välkomnar att en lösning på toalettbekymret vid busstorget är på väg.
– Vi har drivit frågan under flera års tid och ser det som ett positivt resultat efter vårt kämpande, säger han.
Den närmsta offentliga toaletten som nu finns tillgänglig vid busstorget är på baksidan av stadshuset, samma sida som polisstationen.
– Det är många resande, ett resecentrum, då måste man kunna utföra sina behov. Man ska inte behöva springa runt i buskarna eller på den offentliga toaletten bakom stadshuset, säger Ulf Molin.
Toaletten vid busstorget finns i investeringsbudgeten. Hur mycket den ska kosta har tidningen ingen uppgift på, då vi inte nått ansvariga på kommunens teknik- och fastighetsavdelning.
Ulf Molin uppger att det finns ett program, en lista, över offentliga toaletter som ska sättas upp. Och att den vid busstorget är en utav dem.
– Det är klart att det ska finnas en toalett. Det kan ju finnas de som är sjuka också, så det är viktigt, säger han.
Gå till toppen