Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OV Helsingborg inledde säsongen med en vinst

Första träningsmatchen är överstökad och OV höll undan mot division 1-laget Vinslöv.
– Det var många slitna spelare där ute i dag, säger mittsexan Linus Nileskog.

OV Helsingborgs första träningsmatch för säsongen slutade med en seger, 26–25 mot division 1-laget Vinslöv. "De var lite äckliga att möta", säger mittsexan Linus Nileskog.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Träningsmatch
OV Helsingborg–Vinslöv 26–25 (13–11)
Nye OV-tränaren Krister Lindgren drillar laget hårt inför återkomsten i högsta serien. Linus Nileskog klagar inte, men konstaterar att det var rätt många slitna kroppar som ställde upp mot ett Vinslöv som var snubblande nära ett allsvenskt avancemang förra säsongen.
– Men det är så det ska vara, säger mittsexan. Försäsongen är något något man bara ska ta sig igenom.
Vinslöv bjöd upp till en bra kamp och ledde med ett par bollar i början av matchen som spelades i Bjärnum.
– De var lite äckliga att möta, säger Nileskog. De har inte så mycket skytte utan kommer runt mycket på kanterna och inspel i stället.
Efter en 13–11-ledning i halvtid var det helsingborgarna som förde efter pausvilan. Vinslövs två sista mål betydde bara att laget putsade till slutsiffrorna.
– Det var inget skönspel, det var en klassisk första träningsmatch kan man väl säga, menar Linus Nileskog. Vi har en hel del nya spelare och det kommer ta lite tid innan vi spelat ihop oss. I det här läget är resultatet inte så viktigt.
Gå till toppen