Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SM-silver till Örkelljunga – efter två raka

Linus Tholse knäckte NV-skåningarna.Bild: ROBERT BOMAN
Efter två raka SM-guld var Örkelljungas Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot ute efter tredje raka, något ingen annan klarat av inom beachvolleybollen. ÖVK-arna tog sig fram till ännu en final, efter fem lyckade matcher, men där blev Linus Tholse, Nyköping, och Viktor Jonsson, Fyrishov, för svåra. Lundgren/Wijk Tegenrot gjorde ingen dig match, men föll till slut med 0–2; 18–21, 19–21.
– Det skiljer inte så många poäng, men jag tycker att Tholse och Jonsson dominerar den här finalen, säger expertkommentatorn Anders Kristiansson i Sportkanalens direktsändning.
Tholse/Jonsson hade tidigare slagit ut juniorerna Alfred Brink, EVS/Joel Andersson, Norsjö, i den ena semin (19–21, 18–21) och på damsidan tog det stopp för Filippa Brink, EVS/Isabelle Reffel, Lidingö, i åttondelen. Brink/Reffel förlorade med 0–2 mot de blivande mästarinnorna Tadva Yoken, Lidingö, och Sofia Wahlén, Iksu.
Gå till toppen