Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han var gladast av alla efter 1–1

Alexander Tkacz.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 1 södra
Utsikten-Landskrona 1-1
BoIS var ganska illa ute i slutet av den första halvleken, till slut blev det ändå oavgjort – efter en kylig straff av Jonathan Asp – och efter 1–1 på Ruddalen var kanske Alexander Tkacz gladast av alla.
– Det är härligt att vara tillbaka på planen. Det här har jag längtat efter, man känner sig som en tioåring som lirar fotboll hemma på gården, säger den vänsterfotade BoIS-profilen.
Alexander Tkacz har missat hela säsongen, men efter ett inhopp i träningsmatchen förra veckan fick han närmare 40 minuter den här gången.
– De frågade hur mycket jag skulle orka, det var byte på gång redan i paus, men det här blev nog lagom. Jag måste få upp konditionen ännu mer, så att jag kan ligga på och pressa.
Nu fick Alexander Tkacz spela på högersidan, i en offensiv roll, och det såg riktigt lovande ut. Han var rentav inblandad i en situation där Robin Hofsö dundrade in 1–2 – men det blev avblåst för offside.
– Ytterst tveksamt, säger Alexander Tkacz själv. Jag tycker att jag ligger på rätt sida, men vi får kolla på videoanalysen.
Tkacz och Granit Stagova, som hoppade in direkt efter pausen, visade i vilket fall som helst sin klass, inte minst tack vare sin teknik och kreativitet, och här har BoIS två fina förstärkningar inför hösten. I den här matchen var dock mittbacken Viktor Wihlstrand bäst av alla.
– Viktor gör en bra match, absolut, tycker också tränaren Billy Magnusson. Men vi lyfter oss alla, i den andra halvleken, och jag känner nästan att vi borde ha vunnit det här. Även om vi var illa ute i slutet av den första.
Wihlstrand blev för övrigt varnad strax innan slut, men enligt Billy Magnusson är det inte aktuellt med någon avstängning. När det gäller Måns Ekvall, som utgick efter den första halvleken, är det ett revben som spökar.
– Han hade svårt att andas, så då var det inget att välja på, kommenterar Billy Magnusson.
Gå till toppen