Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är ÖVK-finalisternas nya utmaning

Guldmissen svider förstås, men Örkelljungas SM-finalister siktar redan mot nya mål.

ÖVK-duon Jakob Wijk Tegenrot och Peter Lundgren (till höger) har redan nya mål, efter den retliga SM-missen. Foto: DANIEL LUBNER
Chansen till en historisk trippel sprack i sista matchen – men Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot har redan deppat färdigt. Snart väntar finalen på den svenska touren och sedan drar ÖVK-duon ut på en ny internationell sväng.
– Det var nära, vi hade chansen ända in i slutet. Men även om vi inte kan vara nöjda med ett silver, efter två guld, har vi gjort en bra turnering. Det är inte lätt att ta sig till final, säger Jakob Wijk Tegenrot.
Finalförlusten mot Linus Tholse och Viktor Jonsson svider förstås, men nu gäller det att ladda om direkt. Augusti blir nämligen en intensiv månad för volleybollprofilerna från Örkelljunga. Först väntar veckans tourfinal i Nyköping, därefter blir det spel på världscupen i Knokke-Heist i Belgien och veckan därpå drar paret till Afrika.
– Där ska vi spela i Rwanda och det ska bli häftigt. Sedan blir det nog också en världscuptävling i Norge, sista helgen i augusti.
Därefter är beachsäsongen över, men ÖVK-arna tittar rentav längre än så. Jakob räknar redan nu med att han och Peter Lundgren står på startlinjen även vid nästa års SM på Tylösand och för egen del vill han gärna fortsätta kvala mot OS. Det framkom en del kritik mot landslagsuttagningen, men tillsammans med Linus Tholse tog sig Wijk Tegenrot vidare från första kvalet.
– Nästa fas är inte förrän i maj, så mycket kan hända. Jag tror att det blir en ny uttagning, till exempel, men jag vill ju gärna vara med igen.
När det gäller inomhusspelet har Peter Lundgren tidigt sagt att han lägger det åt sidan. Jakob Wijk Tegenrot är däremot inställd på en fortsatt satsning, efter sin kanske allra bästa säsong, men om det blir i Örkelljunga är inte bestämt.
– ÖVK har gjort två supervärvningar i Alfred Brink och Joel Andersson, men jag har fått anbud från andra klubbar också. Så vi får se, jag funderar ett tag till, kommenterar Wijk Tegenrot.
Gå till toppen