Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sammansvetsat kvintett laddar för revy-SM

Även i år finns Engelholmsrevyn med när Revy-SM avgörs. Denna gången är de med i kategorin dans och rytm.

Jeanette Lindahl, Matilda Andersson Nicole Månsson och Elina Lindholm laddar för att framföra numret ”skräckkabinettet” ur Engelholmsrevyn vid revy-SM i Östersund.Bild: Amanda Johansson
Denna gången ska Jeanette Lindahl, Nicole Månsson, Jenny Winstedt, Matilda Andersson och Elina Lindholm tävla med numret ”skräckkabinettet” vid revy-SM i Östersund 7-10 augusti.
– Det är ett medley med sång och dansnummer, där musik och texter är hämtade filmer, serier och låtar som har med skräck att göra. Det är ett lite annorlunda nummer som vi hoppas juryn och publiken ska gilla, säger Nicole Månsson.
Frågan är om Engelholmsrevyn kommer att sprida skräck bland konkurrenterna?
– Det tror jag inte. Vi är snälla och detta gör vi med glimten i ögat. Precis som det ska vara i en revy, säger Nicole Månsson, som med Engelholmsrevyn faktiskt varit kvalificerad för revy-SM sex av de sju senaste åren.
I revy-SM tävlar man i kategorierna sång och musik, sketch, monolog, lokalt nummer samt dans och rytm.
I varje kategori har juryn redan plockat ut tre nummer som är direktkvalificerade för finalen.
När det gäller kategorin dans och rytm är revyerna från Iggesund, Vetlanda och Östersund klara för final. Engelholmsrevyn, Kristinehamnsrevyn, Lerumsrevyn, Lännviksrevyn och Västerviksrevyn tävlar i semifinal där två finalplatser står på spel.
De senaste veckorna har gänget i Ängelholm repeterat flera gånger.
– Vi har inte gjort numret sedan i vintras, men vi är bra sammansvetsade så efter några repetitioner så sitter det säkert. Det gäller att vara fokuserad. Vi vill ju gärna vara med i finalen och göra ett bra resultat där, säger Nicole Månsson.
Revy-SM en möjlighet att träffa både proffs och amatörer som lägger ned massor med timmar på sina lokalrevyer.
– Att träffa likasinnade är så roligt, när man ser vad andra gjort får man idéer och inspiration till nya nummer i våra revyer. Det är lika viktigt som tävlingen, säger Nicole Månsson.
När Revy-SM avgörs nästa vecka är numret Skäck-kabinettet från Engelholmsrevyn med de här tjejerna med i tävlingen.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen