Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

R Kelly åtalas för övergrepp i Minnesota

R Kelly anklagas för en rad övergrepp. Nu tas ett nytt fall upp i Minnesota. Arkivbild.Bild: Matt Marton/AP/TT
R Kelly åtalas för fler sexuella övergrepp, denna gång på en då 16-årig flicka i Minnesota, rapporterar TMZ. Övergreppen ska ha inträffat 2001 och handlat om att R Kelly ska ha betalat pengar för att flickan skulle dansa för honom och ha ”sexuell kontakt” med honom. Dock ska det inte handla om fullbordade samlag, enligt åtalet.
R Kelly sitter just nu häktad i New York, misstänkt för bland annat kidnappning och sexuellt utnyttjande. Han står även åtalad i Illinois för tio fall av övergrepp.
R Kellys advokat Steve Greenberg verkar inte helt nöjd över de nya anklagelserna i Minnesota.
”Kom igen, det här är mer än absurt”, skriver han på Twitter.
R Kelly åtalades för barnpornografibrott 2008 men friades senare. I dokumentären ”Vi överlevde R Kelly” trädde flera kvinnor fram och berättade att de haft förhållanden med R Kelly medan de fortfarande var minderåriga och att han hållit flera kvinnor fångna i en sektliknande miljö.
Gå till toppen