Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Upp och ned på Stockholmsbörsen

Först nedåt, sedan uppåt och sedan nedåt igen. Stockholmsbörsen pendlade kring nollstrecket under tisdagens handel, men vid stängning hade det breda OMXS-indexet tappat 0,6 procent.

Efter måndagens kursfall svajade Stockholmsbörsen i dag runt nollan, men det slutade ändå i moll. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Efter de kraftiga kursfallen på måndagen, då handelsbråket mellan USA och Kina intensifierades, fortsatte nedgången på de ledande börserna ute i Europa, om än mindre dramatiskt på tisdagen.
Bland de mest omsatta aktierna i Stockholm, OMXS30-listan, backade lejonparten av bolagen. Sämst på OMXS30 gick industrikoncernen Alfa Laval vars aktie tappade 2,5 procent. Även verkstadsjättarna ABB och Atlas Copco utgjorde sänken med nedgångar på runt 2 procent.
Astra Zeneca backade 0,8 procent. Läkemedelsjätten anklagas enligt nyhetsbyrån Bloomberg för att ha betalat två konkurrenter för att avstå från att lansera lågprisversioner av Seroquel, Astra Zenecas läkemedel mot schizofreni och bipolär sjukdom.
Fem av storbolagen stängde på plus, där Hexagon toppade listan med en uppgång på 0,6 procent. Sandvik, vars USA-konkurrent Kennametal släppte sin halvårsrapport på måndagskvällen, steg blygsamma 0,1 procent.
FTSE-index i London och DAX-index i Frankfurt tappade 0,7 procent, medan CAC-index i Paris gick ned 0,1 procent.
Gå till toppen