Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Israel planerar hundratals nya bosättningar

Den israeliska bosättningen Modiin Ilit på den ockuperade Västbanken. Bilden är från i januari.Bild: Ariel Schalit/AP/TT
Israel fortskrider med sina planer att anlägga 2 300 nya bostäder i bosättningar på den ockuperade Västbanken, enligt den israeliska fredsorganisationen Peace Now.
En kommitté som lyder under Israels försvarsdepartement godkände planerna i sammanträden som hållits de senaste dagarna. De 2 304 husenheterna befinner sig i olika stadier av processen.
”Godkännandet av bosättningsplanerna är en katastrofal regeringspolicy skapad för att förhindra fred och en tvåstatslösning, och för att annektera delar av eller hela Västbanken”, skriver Peace Now i ett uttalande.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu utfärdade vallöften i april om att annektera bosättningar på Västbanken.
FN betraktar de israeliska bosättningarna på den palestinska Västbanken som olagliga, men de spelar en viktig roll i israelisk inrikespolitik.
Gå till toppen