Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny konsert med Josefin Björk Werner på Kajpromenaden

Jazzvokalisten Josefin Björk Werner har skapat en tradition med sina swingkonserter på Kajpromenaden i Helsingborg. På torsdag 8 augusti arrangerar hon för fjärde gången en spelning i Norra hamnen.

Josefin Björk Werner tillsammans med Hans-Inge Magnusson, Marcus Rostedt och Erik Berndalen.Bild: Amanada Ricciardi/Marcus Brunström, Korta ben
I år kommer Josefin Björk Werner att framträda tillsammans med Old Fashion Love Trio (Hans-Inge Magnusson, piano, Erik Berndalen, trumpet och Marcus Rostedt, trummor).
– Vi håller just nu på att spela in ett album med egna låtar. Erik Berndalen har komponerat musiken och jag och min mamma Inger Björck har skrivit texterna, säger Josefin Björk Werner.
Några av de nya låtarna kommer att framföras vid konserten på torsdag.
– Och så blir det många örhängen från 30- och 40-talen, tillägger Josefin Björk Werner.
Tillsammans med Old Fashion Love Trio spelade hon tidigare i somras på Köpenhamns jazzfestival.
– Det var fullsatt där vi spelade. Det var jättekul.
Josefin Björk Werner sjunger på Kajpromenaden på torsdag 8 augusti tillsammans med Old Fashion Love Trio.Bild: Amanda Ricciardi/Marcus Brunström, Korta ben
Konserten på Kajpromenaden i Norra hamnen inleds redan klockan 18 med att publiken kan få prova på swingdansen lindy hop. Klockan 19 börjar den vanliga konserten.
– Så det blir både för dansande och lyssnande publik. Och gratis för alla. Nu hoppas vi bara att vädret är med oss, säger Josefin Björk Werner.
Senare i höst väntar en storbandskonsertturné i Skåne.
– Överskottet ska gå till hjärtebarnsfonden, säger Josefin Werner Björk, som till vardags arbetare som barnläkare på barnhjärtcentrum i Lund.
Gå till toppen