Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Självsäkert Way Out West kör på som vanligt

Artistavhopp och ökande konkurrens är inget som oroar Way Out West. Göteborgsfestivalen satsar som vanligt på jämställdhet och klimatarbete. I år ska man hjälpa besökarna att göra mer hållbara val – även hemma. – Förhoppningsvis kan vi inspirera andra evenemang till att gå samma väg, säger grundaren Ola Broquist.

Konkurrensen från andra stadsfestivaler har blivit tuffare med åren men Way Out West kör på som vanligt. Arkivbild.Bild: Adam Ihse/TT
Augusti har just börjat, snart ska världsartisterna inta Slottsskogen och andelen stockholmare i Göteborg öka explosionsartat. Det är dags för Way Out West. Festivalen som har funnits sedan 2007 har i år drabbats av ett par tunga avhopp. Broken Social Scene tvingades ställa in sin medverkan på grund av sjukdom och i juli meddelades det att det stora affischnamnet Cardi B hoppade av.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen