Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Explosion vid stadshuset i Landskrona

En explosion inträffade vid stadshuset i Landskrona under onsdagskvällen. Flera stora fönsterrutor krossats i samband med explosionen, som hördes över ett stort område.
Nationella bombskyddet har kallats till platsen.

Torkild Strandberg (L) ordförande i kommunstyrelsen stod utanför polisavspärrningarna vid 00.30-tiden. Han uppgav att han var bedrövad av händelsen men hade ingen aning vem som kunde ligga bakom.Bild: Patrick Persson
Larmet kom klockan 23.03.
– Jag satt i vardagsrummet och hela golvet skakade av explosionen. Alla barnen och grannarna vaknade, säger en boende i närheten.
Explosionen hördes över ett stort område. Flera olika adresser uppgavs av personer som larmade om explosionen.
Bild: Patrick Persson
– Det var en våldsam smäll. Jag bor 75 meter från Rådhuset och jag kände tryckvågen och marken skakade. Det var obehagligt, säger en annan boende.
– Jag ringde polisen och de sa att det var väldigt många som hade ringt.
Polisen på plats har konstaterat att någonting har exploderat vid stadshuset på Drottninggatan och att rutor har krossats.
Bild: Patrick Persson
Platsen vid stadshuset har spärrats av utav polisen. Enligt de första uppgifterna har ingen person skadats.
– De väntar på nationella bombskyddet, och samtidigt som de väntar söker man om det finns några vittnen på plats att förhöra, säger Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Bild: Patrick Persson
Senast förra veckan kastades en granat in genom fönstret i en tom lägenhet i Landskrona och en odetonerad handgranat hittades utomhus några timmar senare.
Läs också Lista: Sprängningar och skjutningar i Landskrona
Läs också Torkild Strandberg: ”Går inte att ha människor som håller på så här”
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen