Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Röda Kvarn visar unik Rush-film

Rush är ett av de mest legendariska rockbanden. Den 21 augusti ska deras konsertfilm ”Rush: Cinema Strangito 2019” visas under endast en dag världen över. Röda Kvarn i Helsingborg är en av få biografer som valts ut i Sverige.

Från konsertfilmen ”Rush: Cinema Strangiato 2019”, från vänster Alex Lifeson, Neil Peart och Geddy Lee.Bild: Randy Johnson
Filmen kommer alltså att visas exklusivt under en enda dag världen över. Det blir den 21 augusti.
I Sverige är det tio städer som fått chansen att visa filmen och en av dessa är Helsingborg, där filmen går upp på Röda Kvarn.
– Ja, vi fick erbjudandet med kort varsel, säger Ulrika Andersson på Röda Kvarn.
– Det blir en väldigt exklusiv visning. Vi är enda bion söder om Göteborg som fått chansen, tillägger hon.
Rush bildades redan 1968 och fick 1974 sin klassiska sättning med basisten och sångaren Geddy Lee, gitarristen Alex Lifeson och trummisen Neil Peart.
Gruppen har sålt mer än 40 miljoner album och turnerat världen över. Men 2015 spelade de sin sista konsert. Men nu får gruppens fans en chans att se dem igen.
Från konsertfilmen ”Rush: Cinema Strangiato 2019”.Bild: Randy Johnson
Detta tack vare konsertfilmen ”Rush: Cinema Strangiato 2019”. En film som både visar bandet både på och bakom scenen under den sista turnén och dessutom innehåller intervjuer med bandmedlemmarna samt välbekanta musiker som bland andra Billy Corgan och Tom Morello.
I konsertfilmen ”Rush: Cinema Strangiato 2019” kan bandet Rush beskådas både på och bakom scenen.Bild: Randy Johnson
Gå till toppen