Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stängd butik i Perstorp har fått tillstånd att öppna igen

Många hör av sig till Söderåsens Miljöförbund om livsmedelsbutiken i Perstorp, som i mitten av juli tvingades att stänga. Butiken har nu åtgärdat sina problem och åter fått godkänt att hålla öppet.

Det var, som tidningen har berättat, en lång rad med fel och brister som Söderåsens Miljöförbund upptäckte när man besökte butiken i mitten av juli. Varor som förvarades på ett felaktigt sätt, bristande renhållning och mjölk i schampodunkar, som såldes i lösvikt.
– Sammanlagt handlade det om elva punkter där butiksinnehavaren inte levde upp till miljökraven. Vanligtvis handlar brister om enklare åtgärder, men denna gången var det så mycket information som ägarna måste ta till sig att vi tvingades ta beslut om stängning tillsvidare, säger Helena Hager Enert, miljö- och livsmedelsinspekör på Söderåsens Miljöförbund.
Sedan förbudet har butiksägaren bättrat sig på de flesta punkter och får därför på nytt sälja livsmedel i sin butik. Undantaget är att man fortfarande inte har en tillräckligt bra kylanläggning.
– Så kylvaror får man fortfarande inte sälja, men till exempel torrvaror och frukt och grönt är inga problem. Läsk säljs också i butiken, det räknas inte som en kylvara då den kan säljas både kall och rumstempererad, säger Helena Hager Enert.
Trots att affären nu har tillstånd att hålla öppet får Söderåsens Miljöförbund fortfarande anmälningar från allmänheten. Så många att det faktiskt har lett till problem för förbundet.
– Vi får in klagomål på vår hemsida, samt att det ringer många som alla tror att butiken fortfarande ska vara stängd, säger hon och fortsätter.
– Det är förstås bra att människor engagerar sig. Allmänheten ser så mycket mer än vi hinner göra och många uppdrag vi gör är på grund av att folk reagerar. Men i det här fallet får vi lägga mycket arbetstid på att gå igenom tips om en butik som faktiskt får vara öppen.
Gå till toppen