Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svajig börs slutade på plus

Stockholmsbörsen inledde med en tydlig uppgång på onsdagsförmiddagen, backade under eftermiddagen men innan dagen slut var siffrorna åter på plus. Även de ledande Europabörserna steg.

Börsen gick upp och ned på onsdagen, men vid stängning stod de ledande indexen på plus. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Det breda OMXS-indexet i Stockholm stängde plus 0,3 procent.
På OMXS30, listan över de mest omsatta aktierna, var utvecklingen blandad. Bäst gick vitvarujätten Electrolux, som steg 2,0 procent, och investeringsbolaget Kinnevik, vars aktie ökade 1,7 procent. Även indextunga klädjätten Hennes & Mauritz bidrog uppåt med ett lyft på 1,3 procent.
Sänken var bland andra industrikoncernen Alfa Laval och lastbilstillverkaren Volvo som tappade 0,9 respektive 0,8 procent.
Flygbolaget SAS steg 3,5 procent, trots statistik från Swedavia som visar att flygresandet i Sverige fortsatte att minska under juli. Tidigare under onsdagen redovisade finländska konkurrenten Finnair starka trafiksiffror. SAS släpper sina egna siffror på torsdagen.
Största kursvinnare av alla var solenergibolaget Etrion, som klättrade nästan 15 procent efter sin delårsrapport.
FTSE-index i London steg 0,4 procent, DAX-index i Frankfurt ökade 0,7 procent och CAC40-index i Paris klättrade 0,6 procent.
Gå till toppen