Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Så tar Mattias Lindström hjälp för att lösa krisen

Eskilsminnes kräftgång fortsätter. Mattias Lindström är mitt inne i sin första motgång som tränare – och får mental rådgivning. Samtidigt känner han förtroende från klubbledningen.
– Inte en chans att jag hoppar av, säger han.

Mattias Lindström deppar.Bild: NICLAS JÖNSSON
Division 1 södra
Eskilsminne 0 (0)
Lund 1 (0)
Lund gjorde matchens enda mål i den 49:e minuten, Eskilsminne förlorade ångestmötet och är kvar som nästjumbo tack vare bättre målskillnad än Lund.
– Det kom som en käftsmäll. Det är oerhört tungt och jag är så klart inte nöjd när vi förlorar en måstematch. Men jag kan inte peka finger, som tränare får jag vara saklig, säger tränaren Mattias Lindström.
– Jag kan inte gnälla på inställningen, arbetsmoralen eller att spelarna inte gjorde vad vi har tränat på. Vi är fortfarande väldigt uddlösa, men gjorde vårt bästa.
Hur rannsakar du dig själv?
– Jag kan prata om utveckling och spelsystem – men vi måste vinna matcher. Är man med i leken får man leken tåla. Vi gör det här tillsammans, jag kan inte peka finger mot spelarna och de kan inte peka finger mot mig. Vi är alla ansvariga, men jag är huvudansvarig. Jag rannsakar mig själv precis som spelarna. Jag lär mig mycket.
Mattias Lindström.Bild: NICLAS JÖNSSON
Efter två framgångsrika år i Tvååker är det här Mattias Lindströms första motgång som tränare. Under uppehållet började han ta hjälp av en person som jobbar med mental rådgivning.
– Han hjälper folk i ledande positioner på företag. Han hjälper mig med gruppdynamik och vilka faser man är inom en grupp. Det går tungt, men jag måste fortsätta jobba med gruppen hela tiden. Det viktigaste är att hålla ihop gruppen, säger Mattias Lindström.
Har du gruppen med dig?
– Det hoppas jag, men det är alltid blandad kompott. Jag tror inte att det är någon revolution på gång, men spelarna vill så klart också vinna. Jag känner mig trygg med gruppen och försöker vara öppen och ärlig. Folk är missnöjda, så är det alltid. Tror jag i alla fall, annars är något fel.
Kommer du stanna?
– Jag har inte hört något annat, men som sagt: någon gång måste vi börja vinna. Nu har vi haft uppehåll, hade Eskils gjort något hade det väl skett under uppehållet.
Känner du förtroende från den sportsliga ledningen?
– Ja, jag har inte hört något annat. Det är bra folk, de kommer vara öppna och ärliga med det i sånt fall. Man funderar så klart när man inte vinner, men jag tror att vi jobbar vidare. Jag hoppas det i alla fall.
Du har inga tankar på att hoppa av?
– Nej, inte en chans att jag hoppar av. Det här gör vi tillsammans.
Marcus Nilsson gjorde karriärens första division 1-match från start. Den tog slut i början av andra halvlek.Bild: NICLAS JÖNSSON
Noterbart är att skadedrabbade och rutinerade mittbacken Marcus Nilsson, som även är assisterande tränare, startade matchen. Därmed gjorde han comeback på riktigt efter flera tunga år, men i den 53:e minuten klev han av med en befarad bristning i ena låret. Lånen Passi Prudence och Noah Christoffersson debuterade och spelade hela matchen.
Gå till toppen