Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen letar efter vapen och sprängmedel

På torsdagen fortsatte polisen insatsarbetet som inleddes på onsdagen.
– Syftet är att förhindra att nya grova brott ska inträffa i Landskrona, säger polisområdeschefen i nordvästra Skåne Patric Heimbrand.

Patric Heimbrand, polisområdeschef i nordvästra Skåne.Bild: Tom Wall
På onsdagen syntes många poliser på Öster. På torsdagen hörde läsare av sig om att de såg poliser vid Suellsgatan.
På sin hemsidan skriver polisen att de det senaste dygnet har genomfört flertalet insatser som är kopplade till händelserna som skedde kvällen och natten 29-30 juli i Landskrona.
Det handlar om skottlossning i hörnet Östergatan–Bredgatan, ett explosivt föremål som kastades mot ett bostadshus på Föreningsgatan, och en sprängning i en lägenhet på Tranchellsgatan.
Polisen kunde tidigt berätta att brotten bottnar i en känd konflikt mellan lokala kriminella gäng i Landskrona.
Tillsammans med nationella bombskyddet har man nu genomsökt ett antal fastigheter och utrymmen i Landskrona och dess närområdena.
– Var man håller på med insatserna är inget vi kommenterar, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Bland annat har en specialutbildad vapen- och bombhund varit med i arbetet.
– Syftet med insatsen är att förhindra att nya grova och hänsynslösa brott ska inträffa inom Landskronaområdet. Vi har under insatsen letat efter vapen, sprängmedel och annat som kan användas till grova brott, säger Patric Heimbrand på polisens hemsidan.
Det är han som har tagit beslutet att genomföra insatserna.
Arbetet sker tillsammans med Landskrona stad och fastighetsägarna.
– Vi har redan påbörjat en rad åtgärder för att ytterligare öka tryggheten för de boende och minska brottsligheten. Det handlar bland annat om att vi sågar ner träd som skymmer övervakningskameror, städar ur vinds- och källarutrymmen som några exempel på åtgärder, säger Anders Nordberg, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Landskrona.
Polisen har tillsatt särskilt utpekade regionala resurser i arbetet. Som tidningen redan skrivit ser de ingen koppling mellan insatserna och sprängningen vid stadshuset på onsdagskvällen
– I nuläget ser vi ingen omedelbar koppling som pekar på ett samband med polisens pågående insats i Landskrona och gårdagens detonation vid Landskrona stadshus, säger Patric Heimbrand.
Läs också Polisinsatser på Öster efter sprängningar och skott
Gå till toppen