Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eskilsforward nära utlåning – på väg till division 2-lag

Petad i omstarten samtidigt som klubben jobbar för att få in HIF-forwarden Noel Mbo. Oliver Åkerman är därför på väg att lånas ut från Eskilsminne till Hittarp.

Oliver Åkerman.Bild: LUDVIG THUNMAN
Oliver Åkerman har fått en hel del förtroende i Eskilsminne i år. Den 20-årige forwarden har spelat femton division 1-matcher, varav åtta från start, och gjort två mål. Under säsongens gång har han även blivit testad i HIF:s U21-lag.
Men i onsdagens omstart mot Lund, där Eskilsminne förlorade med 1–0, var han petad från matchtruppen. Noah Christoffersson, inlånad från Trelleborg, spelade hela matchen bredvid Emil Åberg på topp och det är sedan tidigare känt att Eskilsminne jobbar för att lösa ett lån av Noel Mbo från HIF. Med i forwardskön finns även Jesper Lundborg som hoppade in mot Lund.
Läs också Hittarp på värvningsjakt: "Målvaktsbiten den mest brinnande punkten"
Enligt vad HD erfar är det högaktuellt att Oliver Åkerman lånas ut från Eskilsminne och då är division 2-laget Hittarp det hetaste alternativet.
– Vi jobbar på fler förstärkningar på forwardssidan och Oliver behöver speltid så att vi kan jobba med honom i framtiden igen. Oliver är en spelare jag tror på, en utlåning till Hittarp om så är fallet vore perfekt för alla parter, säger Eskilstränaren Mattias Lindström.
HD har varit i kontakt med Oliver Åkerman som inte vill ge någon kommentar.
Gå till toppen