Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Personal stal morfinmedicin från boende

Örkelljunga kommun har polisanmält att någon som jobbar på ett av kommunens boenden har stulit olika former av morfinpreparat ur låsta skåp i patienternas lägenheter.

Den 1 augusti upprättade polisen en anmälan från Örkelljunga kommun. Enligt anmälan ska tre stölder inom loppet av fyra dagar ha inträffat. Samtliga ska ha skett ur låsta skåp hemma hos patienter i ett av kommunens boenden. Enligt anmälan så är det bara sjuksköterskor och boendets personal som har nycklar till de låsta medicinskåpen.
Kommunen uppger i anmälan att läkemedlen räknas regelbundet och att man därför har kunnat upptäcka att det hos två olika patienter ar försvunnit morfinplåster och hos en tredje patient stals en morfintablett.
Kommunen uppger även att den första polisanmälan kommer att kompletteras med ännu en anmälan, som gäller att det även ska ha stulits läkemedel från ett låst personalrum. Det ska då ha gällt morfinpreparat, samt paracetamol som just hade hämtats ut från ett apotek. Stölderna i personalrummet ska ha skett under samma tidsperiod som de övriga stölderna. Kommunen ska ha listor på vilka som har arbetat på boendet under de aktuella dagarna, men har i nuläget ingen specifik person som är misstänkt, enligt anmälan.
Gå till toppen