Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regnmassorna strömmade in i gymnastikhallen

Regnmassorna letade sig in i gymnastikhallen både via taket och under dörrarna. Blir det mer skyfall finns risken att träningarna får ställas in.

Regnmassorna strömmade in under den stora porten i gymnastikhallen. Blir det mer skyfall riskerar föreningen att behöva ställa in träningar.Bild: Foto: Privat
Under torsdagseftermiddagen föll det stora mängder vatten i Höganäs. Taket på racket- och gymnastikhallen läcker in, något tidningen skrivit om tidigare. Men vid skyfallet under torsdagen var taket inte det enda stället som regnet letade sig in.
– Marken utanför vår stora nödutgång lutar ner mot porten. Där bildades en stor sjö och den rann rätt in i hallen, säger Henrik Ahlin i Höganäs gymnastikförening.
Den rann även in vatten under en annan dörr. Gymnasterna i en av tävlingstrupperna var och tränade och de märkte vad som skedde.
– De hämtade hinkar och allt de kunde hitta och började skyffla ut vattnet i snabb takt, säger Henrik Ahlin.
De fick snabbt hjälp av föräldrar och styrelsemedlemmar. Men redskapen, som mattor och madrasser, stod i vatten och är av ett skummaterial. De fungerar som en svampar.
– Mattorna har vi ställt på högkant nu och vi har fått ta av överdragen till madrasserna.
Luftavfuktare har satts in i hallen för att få regnet att torka upp.Bild: Anders Malmberg
Kommunen har under fredagen satt luftavfuktare i hallen. De har också lovat gymnastikföreningen att dagvattenledningarna ska spolas. Och att det ska grävas ett litet dike framför den stora porten.
Än så länge är det endast tävlingstrupperna som tränar, barngymnastiken startar om två veckor.
Under lördagen väntas det komma mer regn, prognosen visar på 20 till 25 millimeters nederbörd.
– Idag (fredag) kan vi inte bedriva full träning. Blir det lika mycket regn på lördagen får vi nog lyfta undan lika mycket redskap till, säger Henrik Ahlin.
Får ni ställa in träningarna då?
– Det har inte tagits något beslut än, men det kan komma dit. Vi får bedöma hur det ser ut imorgon (lördag).
Gå till toppen