Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Renoveringar av idrottshallar skapade träningsstrul

Pågående renoveringar av idrottshallarna i Klippan och Ljungbyhed, har skapat träningsstrul för Åby Innebandyklubb. Kommunen säger nu att problemet ska vara löst på måndag.
Klippans idrottshall ska renoveras. Några fönster ska tas bort och byggas igen. Renoveringen påbörjades i tisdags, och väntas pågå till vecka 37.
Det gör att Åby Innebandyklubb, som vanligen tränar i hallen, inte kan träna där under den pågående renoveringen. Istället skulle klubben beredas plats i Ljungbyheds sporthall, men i förra veckan visade det sig att även det gick i stöpet. Även där pågick en renovering, som inte hade hunnit bli färdig i tid.
– Ljungbyhed skulle ha varit klart men det har dragit ut på tiden. Det var bland annat en besiktning som fördröjdes med tre dagar på grund av semestrarna, säger Anders Björkqvist, som i vanliga fall är rektor för musikskolan men just nu ersätter kultur- och fritidschefen Arne Grau Amnér under hans semester.
Men Robert Pitula från Åby innebandyklubb säger att det inte är första gången som kommunens renoveringar blir försenade och han har tröttnat på hur han tycker att små idrottsföreningar behandlas.
– Det är alltid såhär. Kommunen har en tendens att aldrig vara i tid med sina olika bygg- och renoveringsprojekt och de har aldrig något ansvar. Alla förändringar de gör i våra träningstider innebär att vi måste lägga ner mer tid ideellt, säger han.
Enligt Anders Björkqvist är arbetet i Ljungbyheds idrottshall strax klart, och hallen väntas vara färdig på måndag, när Åby Innebandy har träningstid.
– De kommer att kunna träna där i nästa vecka.
Robert Pitula menar att även transporten till hallen i Ljungbyhed innebär extra merarbete för föreningen. Och att Klippans idrottshall kommer att vara klar till vecka 37 som utlovat, tror han inte.
– Vi har en serie i vecka 39 som vi behöver träna till, men jag tror att det blir som vanligt, att detta kommer att dra ut på tiden och då kommer det att drabba oss väldigt hårt, säger Robert Pitula.
Anders Björkqvist håller inte med.
– Det är för tidigt att säga ännu om hallen i Klippan kommer att vara klar i vecka 37. Så är det med alla byggprojekt, man vet aldrig riktigt när det är färdigt. Men jag utgår ifrån att de kommer att bli klara i tid, säger han.
Gå till toppen