Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krister Lindgren: ”Det var ett klart steg framåt”

Där fanns många positiva delar att ta med sig efter segern mot Nordsjälland, men än är där mycket att jobba med enligt OV-tränaren Krister Lindgren.

Krister Lindgren var nöjd med mycket efter matchen mot Nordsjälland, men än finns där en del att jobba med.Bild: MATHILDA AHLBERG
Träningsmatch
Nordsjälland 25
OV Helsingborg 27
Det var en större värdemätare än senast mot Vinslöv när OV under lördagen mötte danska ligaelvan Nordsjälland.
– Det vände lite fram och tillbaka. Det var jämt hela matchen, vi ledde med två och de ledde med två, säger OV-tränaren Krister Lindgren och fortsätter:
– Jag tycker att det var positivt. Vi får mycket hög intensitet och kraft i försvarsspelet och vi lyckas springa och spela ett vettigt kontringsspel i stort sätt i hela matchen, men framför allt i början där vi spelar oss till många bra lägen.
Inför matchen pratade Krister Lundgren om att få mer fart i anfallsspelet och vara tydligare i försvarsspelet.
– Det var mycket, mycket högre intensitet och tuffare tag i försvarsspelet i dag så vi stod emot bra, säger han.
– Vi gör mycket kontringsmål med långa passningar, men också där vi spelar oss igenom och har bra sista pass. Totalt sätt är det bra och jag tycker att vi löser anfallsspelet vettigt också.
Vad ska ni jobba med nu framåt?
– Vi ska täta ihop försvarsspelet och orka göra rätt hela tiden. Sen ska vi bli ännu starkare i anfallsspelet och att vi syr ihop det med att ha lite mer tryck på mål, attacker. Sen är det kondition, fart, kraft och styrka också så där är många bitar kvar att jobba med, men det var ändå ett klart steg framåt.
Gå till toppen