Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu är kommunens största park öppnad: ”Betyder mycket för Viken”

Det är tekniskt sett inte en invigning – men efter tre års arbete har Vikenparken till slut öppnat för allmänheten.

Elin Norén, 3 år, testar klätterställningen under en delöppning av den nya parken i Viken.Bild: MATHILDA AHLBERG
På lördagen bjöd Höganäs kommun tillsammans med Vikens kultur- och byaförening in till om inte invigning så i alla fall ”delöppning” av den nya parken i östra delen av Viken.
– Det betyder mycket för Viken att ha en sådan här plats i närområdet. Det behövs fler rekreationsområden medan tätorten växer, och det här är en fantastisk anläggning, säger kommunalrådet Ulf Molin (C).
Ulf Molin höll ett tal för Vikenborna för att markera parkens öppning.Bild: MATHILDA AHLBERG
Att det inte kallas invigning beror på att hela parken inte riktigt är klar – fler träd ska till exempel planteras, och på den just nu bruna pulkabacken ska det växa gräs.
– Men projektet är så pass färdigt att parken är klar att tas i bruk, säger Ulf Molin.
Musikgruppen Snäckorna uppträdde vid ingången till Vikenparken under evenemanget.Bild: MATHILDA AHLBERG
Han höll ett tal för Vikenborna dagen till ära och därefter underhöll musikgruppen Snäckorna. Därtill fanns tipsrunda för stora och små, guidade turer i parken, fika och häst och vagn.
– Parken är ett trevligt initiativ, vi bor alldeles i närheten. Barnen tycker speciellt om linbanan. Den hade visst varit trasig häromdagen, så det är bra att de hunnit laga den, säger Jenny Norén.
Läs också Viken kan få hundhägn när arbetet med parken fortsätter
Moa Norén, 9, läser en av frågorna på tipsrundan under Vikenparkens dag. ”Frågorna var ganska lätta”, säger hon.Bild: MATHILDA AHLBERG
Hon följer döttrarna Moa, 9, och Elin, 3, på tipsrundan i en del av parken – även om lekplats stundtals lockar lite mer. Ett par timmar senare ska hela Höganäs drabbas av ett jätteoväder, men just nu skiner solen över besökarna på Vikenparkens dag.
Lekplatsen i den nya parken får klart godkänt av Moa Norén.Bild: MATHILDA AHLBERG
Läs också Här tar Vikenparken form
Vikenbon Helena Holm tror att den nya parken, som började anläggas hösten 2016, kommer att bli välbesökt.
– Det är alltid någon här och leker. Vi har en 11-åring och en 14-åring och även de kommer hit för att hänga, så det är inte bara för de små, säger hon.
Agnes Lindh, Olle Holm och Ella Lindh kollar hur många som får plats i den stora gungan i lekparken.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen