Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skrothög blev årets vinnande trädgårdsflotte

En rykande gammal bil blev publikens favorit när tävlingen om Landskrona trädgårdsgilles Flottaste flotte avgjordes på lördagen.

Lene Due har skapat vinnarflotten.Bild: David Elg
Under Landskrona trädgårdsgilles två dagar har det som vanligt gått att rösta på vilken av inspirationsträdgårdarna i vallgraven vid konsthallen som skulle vinna titeln Flottaste flotten.
Av de sex flottarna kunde nummer 1– ”Nisses paradis” – till slut kamma hem titeln Flottaste flotten 2019.
– Den var lite roligt och charmig. Det var ett återbrukstänk med en gammal bil som såg övergiven ut och var fylld med växter. Under låg en person som förmodligen var Nisse och som försökte laga den lite, säger Emeli Zeilon, samordnare för kulturstöd på kulturförvaltningen i Landskrona.
Vinnarflotten blev "Nisses paradis", skapad av Ödåkra uteplantor.Bild: Matilda Ermeland
Vinnaren utsågs av publiken, med 521 röster av totalt 1723. Bakom verket stod Ödåkra uteplantor, som dessutom kammade hem förstaplatsen för andra året i rad.
Vinsten innebär att kreatören får en vandringspokal.
– Och dessutom äran, men det är inga prispengar inblandade, säger Emeli Zeilon.
På andra plats kom flotten ”Kära Selma”, och på tredje plats kom ”When life gives you lemons — make lemonade!”.
Alla flottarna kommer att ligga kvar fram till och med onsdag nästa vecka.
På andra plats kom flotten "Kära Selma" av Mia och Anki, i samarbete med de äldre i Tillsammansgruppen, omsorgsförvaltningen/boende och hälsa, Landskrona stad.Bild: Matilda Ermeland
På tredje plats kom flotten "When life gives you lemons — make lemonade!" av Myriam Jabert homestaging och Floristmakeriet. ”Med vår flotte vill vi förmedla att man ska göra det bästa av det man har och att även om det är tufft ibland så kan man vända det till något positivt! För även av sura citroner blir det lemonad!”, skriver kreatörerna.Bild: Matilda Ermeland
Flotten "Smältande i"s av Therese Rambrant och Lovisa Fogelström från podden Trädgårdsarkitekterna.Bild: Matilda Ermeland
Flotten "Mantra" av Blomsterhörnan. ”Du blir det du tänker”, beskriver de verket.Bild: Matilda Ermeland
Flotten "Tillsammans i Landskrona skapar vi minnen", av Tekniska avdelningen, Landskrona stad.Bild: Matilda Ermeland
Gå till toppen