Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tunga moln men muntra miner när rocken intog Ängelholm

Besökare från runt om Skåne kom till Skäldervikens hamn för att uppleva tredje upplagan av festivalen Rock it.

Tunga moln låg över festivalområdet, men åtminstone till en början höll sig tidigt på lördagseftermiddagen höll sig nederbörden borta.Bild: MATHILDA AHLBERG
Vid 13 på lördagen klev Örkelljungabandet Skånska mord upp på Tullakrokscenen, tätt följt av Ängelholmskvartetten Lillebror. Innan kvällen är slut ska akter som Millencolin, Hardcore superstar och Hurula ha satt festivalområdet i gungning.
Emil Långberg har kommit till Skäldervikens hamn med tre kompisar, alla med kopplingar till Klippan.
– Jag har varit här två gånger tidigare, och då har det varit en helt jävla underbar festival – musiken, stämningen och sällskapet, säger Emil Långberg.
Emil Långberg.Bild: MATHILDA AHLBERG
När det blev klart att festivalen skulle göra comeback 2019 efter ett års uppehåll var det därför självklart att han skulle komma hit igen. Men han konstaterar att förutsättningarna ser lite annorlunda ut den här gången.
– De har ju flyttat festivalområdet, och jag måste säga att det förra var lite bättre.
Läs också Dags för rockfestival i hamnen
Han ser dock ändå fram emot kvällen i Ängelholm, i synnerhet festivalens sista akt Millencolin.
– Jag är uppvuxen med bandet, och sedan såg jag dem för ungefär ett år sedan och tyckte att de var riktigt bra live, säger Emil Långberg.
Förutom underhållningen på festivalens två scener finns bland annat tatuerare, matförsäljare, Höganäs bryggeri, skivbutik och vuxenleksaksbutiken Passionerat på plats vid Skäldervikens hamn under dagen.
Linnéa Sjögren och Andreas Nilsson från Hässleholm är förstagångsbesökare på Rock it.
Linnéa Sjögren och Andreas Nilsson har kommit till Skäldervikens hamn från Hässleholm.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Vi är mest här för Skraeckoedlan. Det är bra musik, och det är lite kul att de sjunger på svenska, säger Linnéa Sjögren.
De har parkerat sig vid på en bänk vid ett av serveringsområdena i väntan på stonerrockbandet från Norrköping.
– Det är lite glest här än så länge, men det är ändå festivalstämning, säger Andreas Nilsson.
Henry Carlsson, längst till höger, har varit på alla upplagor av Rock it-festivalen hittills.Bild: MATHILDA AHLBERG
Henry Carlsson har slagit sig ner i några brassestolar med sin son och svärdotter medan bandet Lillebror öser på Tullakrokscenen.
– Jag har alltid gillat rockmusik, och det här är ett trevligt evenemang. Jag hoppas det får fortsätta, jag tror Ängelholm behöver en festival som den här, säger Henry Carlsson.
Arrangören fick, precis som många andra festivalarrangörer den här sommaren, lov att anpassa sig efter den nya lagen om rökfria utemiljöer.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen