Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tyskt kryssningsfartyg på snabbvisit

M/S Albatros gästade Helsingborg på torsdagen, men redan vid lunchtid gick hon vidare till Köpenhamn.

Den obligatoriska "Maiden Call" cermonien hölls på bryggan. Fr.v. Dodo Dopples ass. Cruise Director, kapten Michael Kugelmann, Marie Hermes, Hotelmanager, Lena Bjerne, förste vice ordförande i kommunfullmäktige och Mark Wieden Cruise executive Helsingborgs hamn.Bild: Göran Stenberg
Phoenix Reisen Cruises M/S Albatros låg till kaj i Skåneterminalen strax innan klockan sju på morgonen. Det blev ett kort besök för redan klockan tolv kastade man loss och styrde mot Köpenhamn.
Eftersom detta var fartygets första anlöp till Helsingborg hölls en enkel ceremoni på kommandobryggan. Lena Bjerne, förste vice ordförande i kommunfullmäktige och Mark Wieden Cruise executive på Helsingborgs hamn träffade kapten Michael Kugelmann. Han var mycket nöjd kajen och de faciliteter som hamnen erbjöd.
Men tyvärr måste han meddela att det planerade återbesöket om en vecka blivit inställt man är tvungna att göra ett mindre varvsbesök.
Den aktuella 8-dagar långa kryssningen,”Südskandinavien, maritimes Großevent & Nord-Ostsee-Kanal” startade i Bremerhaven den 4 augusti och avslutas även där den 11 augusti. På resan besöks Mandal, Oslo, Limfjorden, Ålborg, Helsingborg, Köpenhamn, Rostock och Ærøskøbing.
Katalogpriserna på denna kryssning låg mellan 599 och 2 999 euro per person.
Gå till toppen